• English version
Teatrul National va gazdui, pe 27 mai 2019, în sala Studio, cea de-a 47 editie a Galelor UCIN

Asociația Cineaștilor din România a luat naștere în anul 1963, la inițiativa unor cineaști legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu și Mircea Drăgan. In 1990, asociația a devenit Uniunea Cineaștilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, în cadrul Galelor UCIN, recompensând performanțele cinematografice din anul anterior.

În fiecare an, Galele UCIN au fost prezentate cu fast de către nume mari ale marelui și micului ecran. Anul acesta gazda spectacolului, care se anunță unul de excepție, va fi Cătălina Alexandra Grama, alias Jojo. Dacă anul trecut muzica a fost în centrul atenției, anul acesta producătorii vor să surprindă cu o nouă abordare.
În juriu au fost invitati :
Cristi PUIU, regizor, președintele juriului              
Manuela CERNAT, critic și istoric de film
Aura CORBEANU, expert cultural
Dan DEDIU, compozitor
Iosif DEMIAN, regizor
Dana DUMA, critic de film
Radu IGAZSAG, regizor film animație
Melania OPROIU, monteur film
Adrian SILISTEANU regizor, scenarist, producator
Tora VASILESCU, actriță
Varujan VOSGANIAN,  scriitor

Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor din România în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, producator Revolver.
www.ucin.ro
www.facebook.com/pg/GalaPremiilorUCIN

Premiile UCIN...


Să spun că este o sărbătoare a filmului românesc?
Poate este mult sau poate este puțin. Cu siguranță aceste premii au o tradiție și o istorie de zeci de ani. Aceste premii au fost date sau primite de Iliu, de Gopo, de Mureșan, de Drăgan, de Bostan, de Mihu, de Marcus, de Urșianu, de Daneliuc, de Pița, de Gulea, de Veroiu, de Tatos, de Mărgineanu, de Puiu, de Mungiu, de Netzer... generație după generație!
Iată de ce Premiile UCIN nu reprezintă doar o sărbătoare ci și un ritual pe care îl pregătim în fiecare an!
Un juriu competent va aprecia creațiile anului trecut. Sunt numeroase filme bune, premiate în mari festivaluri internaționale. Sarcina juriului va fi pe cât de onorantă pe atât de grea. Le mulțumesc!
Premiile UCIN înseamnă și un spectacol, pentru că un asemenea eveniment trebuie privit și de pe scenă dar și din sală în ținută de gală! Pentru toate pregătirile mulțumesc Izabelei Rudolf și echipei Revolver.
Evenimentul va fi înregistrat de TVR. Mulțumiri din partea tuturor cineaștilor.
Premiile UCIN nu înseamnă doar învingătorii care primesc trofee. Înseamnă mult mai mult : este ocazia prin care breasla cineaștilor este solidară și se respectă!"
Președinte UCIN
Laurențiu Damian

Abonati-va pentru a primi ultimele noutati pe e-mail.